Video serie: Women in Tech for Payconiq International

Women in Tech by Payconiq International

In opdracht van: Payconiq International

Payconiq International, een toonaangevend fintech bedrijf streefde ernaar vrouwen te inspireren om een carrière in deze branche te overwegen. Om vrouwen een beeld te geven van hoe het is om in fintech te werken, lanceerde Payconiq International een reeks video’s waarin vrouwen uit de sector hun verhalen en ervaringen delen. Het doel van het bedrijf was om vrouwen aan te moedigen hun talenten te benutten en bij te dragen aan de fintechindustrie, die traditioneel door mannen wordt gedomineerd.

Op het moment van het project had Payconiq International een personeelsbestand van 38% vrouwen, waarbij slechts een kwart van de managementposities door vrouwen werd ingenomen. CEO Guido Vermeent gaf aan dat hij deze cijfers graag wilde zien stijgen om een meer diverse en inclusieve omgeving binnen het bedrijf te bevorderen:
“We hopen dat onze ‘women in tech’ andere vrouwen inspireren met hun verhaal en visie. Dat gaat over ambitie en trots maar ook over het loslaten van oude ideeën over wat werken in techniek is.”

Dat er nog weinig vrouwen toetreden tot de fintech-wereld heeft volgens de geïnterviewde vrouwen twee belangrijke redenen. Zo stippen ze aan dat de fintech een snelgroeiende maar nieuwe branche is, waar mensen in het algemeen nog geen goed beeld van hebben. Daarnaast merken ze op dat veel vrouwen niet beseffen hoe zij hun talenten kunnen inzetten in dit soort functies.

n de serie van vijf video’s – waarvan de eerste afgelopen week online is gegaan – vertellen de vrouwelijke Payconiq-medewerkers wat hen trots maakt, geven ze tips en delen ze hun ervaringen.

Voorbeeld geven

“Meer vrouwen in (fin)tech is geen doel op zich”, stelt Emilie Fourel (Product Owner en één van de geïnterviewden). “Om succesvol te zijn werkt een gediversifieerd team het beste. Bovendien denk ik dat veel vrouwen het een leuke, dynamische wereld vinden waarin veel kansen liggen.”

Haar collega, Amruta Karanjekar, is van mening dat je als vrouw een voorbeeld moet stellen voor de jongere generatie vrouwen, en moet laten zien dat je als vrouw een verschil kan maken. Daarvoor moet er volgens Karanjekar echter wel meer bekendheid komen over hoe het is om als vrouw in de fintech te werken.

Video serie

Acht interviews en een ronde tafeldiscussie waren de ingrediënten voor in totaal 6 video’s: één lange video van 25 minuten en 5 korte video’s van ronde de twee minuten.