De Oorsprong van Viking Zilver Ontrafeld

De Oorsprong van Viking Zilver Ontrafeld – Westerklief II

In opdracht van: Universiteit van Oxford en ethiek Viking Informatie centrum

Mini documentaire

De video onthult een opmerkelijke ontdekking van de herkomst van het zilver uit een Viking-schat. Deze schat bevatte voornamelijk zilveren munten en objecten, waaronder Karolingische munten en Arabische Dirhams. Een Europees onderzoek onthulde dat het zilver in de schat mogelijk lokaal uit West-Europa afkomstig was, in tegenstelling tot de verwachtingen van import uit het Midden-Oosten.

Dit wijst op diepgaande interactie tussen Vikingen en lokale gemeenschappen, waarbij de Vikingen mogelijk rijkdom verwierven door handel of zelfs geweld. De bevindingen tonen aan dat de Vikingen hoogstwaarschijnlijk ter plaatse objecten vervaardigden, wat een nieuwe kijk biedt op hun aanwezigheid in de regio.

Deze baanbrekende ontdekking doorbreekt conventionele opvattingen over Viking-schatten en benadrukt het belang van lokale materialen en verwerking. Het onderstreept ook de nauwe band tussen de Vikingen en de lokale gemeenschap. Deze bevindingen openen nieuwe inzichten in de Viking-cultuur en hun activiteiten in Europa.