Documentaire – Bij Ons op de Dijk

Bij Ons op de Dijk

Samen met Gerrit Heijkoop en Helmi van Doorn is Jochem Tames als cameraman diverse keren naar Texel afgereisd om daar een documentaire te draaien over de dijkversterkingen op Texel. De afgelopen jaren is er op Texel veel gebeurd om er voor te zorgen dat het eiland de komende 50 jaar weer beschermd is tegen het water.

Maar dit is geen bouwfilm geworden. In de film komen mensen aan het woord die een band hebben met de dijk zoals een schapenboer die zijn schapen op de dijk laat grazen, de leden van de zwemvereniging die trainen langs de dijk maar ook de technisch ingenieur die de afgelopen jaren de bouw begeleid heeft en de dijkgraaf van het waterschap.

Naast het filmen deed Jochem ook de montage van dit project. En onder montage verstaan we in dit geval ook: de beeldresearch, rechten regelen, kleurcorrectie, muziek selectie en audionabewerking. Het hele video project bestaat niet alleen uit de documentaire maar ook nog uit 6 portretten, vier trailers en een aantal video’s voor social media.

“Met Texelaren van de toekomst duiken we in de historie van de dijk. Om vervolgens te ontdekken dat leven bij en met het water minder zorgeloos is dan het lijkt. De klimaatveranderingen zijn niet alleen een uitdaging voor Texel, maar voor ons allemaal. En de tijd om in actie te komen neemt steeds verder af. Welke innovatieve oplossingen zijn er de afgelopen jaren op Texel gebouwd? En hoe zijn die gemaakt?”

Gemaakt voor: Waterschap HHNK
In opdracht van: Live Online Events